VIGTIG INFORMATION TIL VORES GÆSTER

Før du ved det er det tid til dit livs skiferie i Alperne.

Vi vil derfor gerne give dig noget information på forhånd, så du nemt og trygt kan tage afsted på rejsen. Læs derfor venligst nedenstående med omhu.

Vi er nemlig mange, der arbejder benhårdt, for at du kan få den absolut bedste skiferie med os. Det endelige rejsebevis/billet og login til vores app, sendes pr. mail senest 5 dage før afrejse.

Alle, lige fra guider, vores faste personale på destinationen og folk på kontoret, lægger stort fokus på sikkerheden for vores gæster. Derfor tilbyder vi 24/7 service på destinationen. Det betyder, at du altid kan få fat i os.

Det er vigtigt for os at yde en god service, men vi vil på forhånd gerne varsle om en hektisk ankomstdag. Det er næsten uundgåeligt, når så mange mennesker skal på plads samtidigt.

Du kan klikke på overskrifterne herunder, for at folde dem ud.

FØR REJSEN, UNDER REJSEN OG HJEMREJSEN

FØR AFREJSE
Senest 5 dage inden afrejse modtager du det endelige rejsebevis (billetten). Her vil møde- og afrejsetidspunkt fremgå. Busserne afgår enten fra gruppens institution eller en nærliggende opsamlingsplads.

Deadline for endelige ændringer i rejsebestillingen er når restbetalingen betales. Efter deadline for restbetalingen kan der ikke laves yderligere ændringer. Datoen finder du på din gruppes tilmeldingsside. Eventuelle ændringer herefter vil kunne foretages på destinationen i samarbejde med vores altid smilende guider.

VED ANKOMST
Når du ankommer til destinationen, vil du få information om nøgleafhentning og lejlighedens beliggenhed. 

Skulle der opstå større eller mindre problemer med lejligheden, beder vi om, at det er gæsten, der ringer på vores servicetelefon. Kontaktinformation til vores personale på destinationen fremgår af vores Summitweek App. Her henviser vi igen til hektiske ankomstdage, som vi selvfølgelig prøver at gøre så smidige som muligt. 

UNDER SELVE REJSEN
Skulle du blive syg eller have brug for en læge, ligger der i centrum af byen et lægehus. Vores personale vil forsøge at afhjælpe situationen.  

Såfremt gæsten er under 18 år, må vedkommende ikke selv udskrive sig fra sygehuset/skadestuen. Det er derfor vigtigt, at der er en ven eller veninde over 18 år til stede. Er dette ikke muligt, vil en af vores guider selvfølgelig sørge for, at gæsten bliver udskrevet. 

Forsikring: Det er vigtigt at være forsikret via sin rejseforsikring. I tilfælde af tilskadekomst kan det koste en større sum for behandling heraf, hvis du ikke har tegnet en forsikring. Det gule sygesikring gælder ikke uden for Danmark. Derfor er det vigtigt at have et gyldigt blåt sygesikringskort til EU. Det kan bestilles på borger.dk.  På private skadestuer skal man ofte betale for sin behandling, som senere kan refunderes, hvis du er dækket af din forsikring. Det er ikke alle steder, hvor det er muligt at få behandling af en offentlig instans.

INFORMATION OM HJEMREJSEN
Senest torsdag inden hjemrejsen til Danmark modtager du den sidste rejseinformation. Heraf fremgår tider for udcheckning samt busafgange. Skulle du ikke have fået denne information, er det vigtigt, du tager kontakt til vores personale på destinationen. Summitweek kan ikke gøres ansvarlige for gæster, der ikke står på rette opsamlingssted, på rette tidspunkt. 

STEMMER FORVENTNINGERNE OVERENS?

Standarden på indkvarteringen er meget enkel og det er meget almindeligt, at man bor 4 – 6 personer på 20-25 m2. Det er forskelligt fra residens til residens hvorvidt om der findes 1 eller 2 nøgler. Der er oftest begrænset siddepladser udover sengene. Lejlighederne er designet for skiløbere, der bruger det meste af dagen på bjerget – og ikke i lejligheden. Typisk for de franske lejligheder er, at man anvender tæpper i stedet for dyner. De er alle desuden udstyret med køkken/bad/toilet.

Tidspunktet for bussernes afgang og ankomst skal planlægges nøje for at få det hele til at gå op. Der kan forekommer længere ventetider på ankomst- og afrejsedage. Hvis det er tilfældet, at du skal vente på bussen om lørdagen anbefaler vi, at man får tiden til at gå med restaurant/cafébesøg, udvider sit liftkort til en ekstra dag eller besøger byens sportscenter.

Bussens afgangstider fra destinationen er samtidig ca. tider. Det er ikke altid, at det lykkedes at overholde tidspunktet til punkt og prikke, selvom vi selvfølgelig gør vores bedste.

Vi gør vores bedste for at gøre de hektiske dage så behagelige og smidige som muligt. 

TIL GYMNASIEELEVER, UNDER 18 OG FORÆLDRE

I uge 7 har vi som altid forstærket os med et kompetent nattevagts-hold, som er fungerende som natteravne under hele ugen. De er tilstede for at skabe tryghed, og kunne afhjælpe i de sene nattetimer så guiderne er friske til at hjælpe om dagen. 

I år sender vi over 3000 gymnasieelever fra Danmark afsted, og på trods af de mange guider, er det en rigtig travl uge. På destinationen åbner check-in fra kl 17.00 på ankomstdagen. Derfor er de fleste busser sat til at ankomme midt på eftermiddagen, så vores gæster ikke skal vente en hel dag på at få sin lejlighed. 

Er du under 18 år?

Så skal dine forældre/værge godkende at du tager afsted og rejser på egen hånd. På din tilmeldingsside kan du finde en forældrefuldmagt. Den skal uploades/sendes senest 48 timer efter du har bestilt rejsen for at den kan godkendes. Får du ikke gjort dette, kan vi desværre ikke lade dig rejse på egen hånd og er derfor nødt til at annullere din rejse (og det vil vi jo helst ikke!).

Du finder også forældrefuldmagten lige her: Summitweek-Fuldmagt-DK

VIGTIGT:
For at øge vores service, vil vi bede til, at gæsten selv kontakter vores personale på destinationen, da det giver en lettere og mere effektiv service, end hvis vi snakker via en tredjepart i Danmark.

… Med andre ord, får dit barn mere ud af, at vi fokuserer vores energi mod ham/hende på destinationen, end på telefonopkald hjemme fra Danmark.

Vi opfordrer altid til, at du hjemmefra forsøger at coache dit barn til selv at tage ansvar for at kontakte os under ferien, såfremt der skulle opstå problemer. Vi vil meget gerne hjælpe i alle situationer, men vi kan ikke afhjælpe, hvis vi ikke kender til problemet. 

Samtidig opfordrer vi til, at du, som forælder, snakker med dit barn om, hvad han/hun skal forvente sig af rejsen, herunder særligt ankomst- og afrejsedagen. Vi arbejder altid på at gøre dagene så behagelige og smidige som muligt.

Det er en stor hjælp for os, hvis du på forhånd vil tage en snak med dit barn, så han/hun er bedst muligt forberedt på sin kommende skiferie.

Derfor har vi lavet nedenstående budskaber som vi håber, du har lyst til at dele.

 • Bliv enige om hvor ofte, og hvornår, I skal tale sammen, så I slipper for altid at ringe til dem.
 • Få navn og telefonnummer på de venner dit barn er afsted med/bor sammen med. 
 • Er uheldet ude? Dit barn skader sig/bliver syg, og behøver at opsøge sygehus/læge, skal de kontakte os, så vi kan hjælpe dem. Igen, det er vigtigt at det er dit barn som kontakter os direkte eller personerne omkring dit barn i værste fald. Husk at give dem forsikringsoplysninger med på rejsen.
 • Reglerne på destinationen skal altid respekteres. Der skal være stille på værelserne efter kl. 22.00, og der må ikke larmes på offentlige fællesarealerne. I Frankrig er det en lov.
 • Lyt til vores personale på destinationen og følg deres henvisninger.
 • Skulle der opstå problemer på destinationen, er det vigtigt, at det er dit barn, som kontakter os. Vi ved, det kan være frustrerende som forældre, men det ér meget lettere – og problemerne kan løses langt hurtige – hvis gæsten selv henvender sig. Telefonnummer og kontaktoplysninger bliver tilsendt et par dage før afrejse.
 • Vi vil gerne tro, at alkohol ikke er et problem, men er selvfølgelig bevidste om, at det forekommer. Gør gerne opmærksom på, at dit barn skal begrænse indtagen af alkohol og tage hånd om hinanden. Alkohol har en anden effekt i højere luftlag og meget kolde nætter! Skulle der opstå problemer, af den ene eller anden art, er vi selvfølgelig altid til stede.
 • Lav et budget, så de ved hvor mange penge, de har at gøre godt med hver dag.
 • Respekter aldersgrænserne på destinationen. Vores arrangementer er alkoholfri, og det er ikke tilladt at indtage alkohol for gæster under 18 år.

GENERELLE REGLER

Under opholdet beder vi alle gæster respektere de lokale regler på diverse lejlighedskomplekser. Her henvises til ingen larm efter kl. 22.00, ingen råben og skrigen på gangarealer og andre offentlige arealer. 

Overtrædes de generelle regler, vil vores vagter blive tilkaldt til lejligheden med en skriftlig advarsel. Lejlighedens beboere vil blive fremvist et dokument med, at der i den givende situation er blevet indgivet en klage. Vær opmærksom på, at denne advarsel skal respekteres, da det er vores forsøg på at forebygge eventuelle konfrontationer mellem vores gæster og destinationens myndigheder. Det lokale politi “Gendarmeriet” kan efterfølgende uden yderligere varsel bede gæsterne forlade lejligheden – og i værste fald destinationen.

SKADESDEPOSITUM

Når du ankommer på destinationen, vil der blive opkrævet et skadesdepositum.

Hvad er et skadesdepositum?
Et skadesdepositum betaler man altid, hvad enten man bestiller billeje, hotelophold eller andre ferieboliger. 

Skadesdepositummet har intet at gøre med 1. rate betalingen, der også hedder et “depositum”. Vi ved godt, at det kan være lidt forvirrende, så her kommer en hurtig forklaring på forskellen:

De 1.750,- du har betalt i “1. rate/depositum” var blot en 1. rate betaling, der i sidste ende blev fratrukket den samlede pris på rejsen.

Skadesdepositummet, der skal lægges ved ankomst på destinationen, er derimod en sikkerhed for udlejer i tilfælde af, at der skulle ske skader/mangler på lejligheden under opholdet. Et skadesdepositum får man altså tilbage, såfremt lejlighedens stand og inventar godkendes ved udcheckning.

Husk, at gennemgå lejligheden for fejl og mangler. Tag evt. billeder af skader på lejligheden og vis dem til dit agentur senest søndag. Hvis du har fået en inventarliste, skal denne udfyldes.

Bemærk: Man skal lægge et skadedepositum, og i visse tilfælde kan nøglerne ikke udleveres, før dette er gjort.

Størrelsen på skadesdepositummet afhænger af størrelse/kvalitet på indkvartering, men ligger typisk inden for 50 – 250 euro per person.

ALKOHOL, RUSMIDLER OG NATTENS FORLØB

Alkohol
I Frankrig er det ikke tilladt at drikke alkohol på gaden/offentlige arealer. Ligesom i Danmark/Sverige skal man have ID med, når man går i byen. Et udleveret “+18” fra Summitweek er ikke gældende legitimation. Det er ligeledes ikke tilladt at være i besiddelse af eller købe alkohol, når man er under 18 år.

Nattens forløb
Selvom dagene i Alpernes solskin kan virke til være at rare og varme, er det ingen hemmelighed at nattens temperature er voldsomme. Det bliver let ned til -20 grader og denne temperatur i kombination med byens høje beliggenhed og alkohol er farlig. Gå altid sammen med nogen om natten og indtag ikke alkohol, så det bliver farligt for dig selv. Vi har altid nattevagter, på gymnasieturene, til at gå rundt i byen for at undgå farlige situationer og det samme har byens myndigheder.

Rusmidler
Vi tager kraftig afstand fra indtagelse af rusmidler herunder bl.a. også lattergas (kvælstofforilte). Ved overtrædelse af dette vil det medfører bortvisning fra turen. Vi henviser direkte til vores rejsebetingelser:

Den rejsende skal optræde således, at medrejsende ikke føler sig generet. I grove eller gentagne tilfælde kan en upassende optræden føre til, at den rejsende af rejsearrangøren eller dennes repræsentanter bortvises fra den videre deltagelse i rejsen. I sådanne tilfælde er den rejsende ansvarlig for egen hjemtransport og udgifter som følge heraf. Den rejsende er i tilfælde af bortvisning ikke berettiget til at modtage nogen form for tilbagebetaling af pakkerejsens pris.

HVOR FINDES RETTE INFORMATION?

Vores app er livsnødvendig på din rejse!

Vores app indeholder alt det info, som vi kan forudse. Hvis du ikke finder den nødvendige information, så kontakt endelig guiderne på destinationen og få svar på dit spørgsmål.

Vores app er en genvej til skituren, hvor du kan finde information om alt mellem himmel og jord. I appen finder du blandt andet: 

 • Praktisk info om den personlige rejse samt tilvalg
 • Bykort
 • Pistekort
 • Ugeprogram
 • Kontaktinfo til alle guider
 • Info om restauranter, aktiviteter med mere
 • Rabataftaler
 • LIVE vejrudsigt (kræver internet)

Den fungerer selvfølgelig også offline.

BEMÆRK: Login til appen sendes direkte på mail senest 5 dage før afrejse.

KÆRE GÆST (OG FORÆLDRE),

Jeg håber at ovenstående information har givet dig lidt indsigt i rejsens forløb. Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os igen.

På vegne af hele Summitweek-teamet ønsker jeg jer en rigtig god skirejse i 2019.

Lasse
Travel Advisor Groups

SUMMITWEEK

Forud for sæsonen i 2019